Haber Detayı
10 Ağustos 2023 - Perşembe 10:07
 
Adana Valisi Süleyman Elban, İzmir Valisi olarak atandı,
Adana Valisi Süleyman Elban, İzmir Valisi olarak atandı, Yavuz Selim Köşger de Adana Valisi oldu. Muğla Valisi Orhan Tavlı Samsun Valisi olarak atandı. AFAD Başkanı Yunus Sezer ise Edirne Valisi oldu. TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu Aksaray Valiliği’ne atandı.
Gündem Haberi


Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler Kararnamesi’ne göre; 57 ile yeni vali atandı. Buna göre İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile Adana Valisi Dr. Süleyman Elban yer değiştirdi.

Valiler kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameye göre, 57 ilin valisi değişti. 16 vali mülkiye başmüfettişi olarak atandı. Böylece toplam 73 valinin görev yeri değişmiş oldu.

Adana Valisi Süleyman Elban, İzmir Valisi olarak atandı, Yavuz Selim Köşger de Adana Valisi oldu. Muğla Valisi Orhan Tavlı Samsun Valisi olarak atandı. AFAD Başkanı Yunus Sezer ise Edirne Valisi oldu. TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu Aksaray Valiliği’ne atandı.

Erzurum Valisi Veli Okay Memiş’in yerine ise Mustafa Çiftçi atandı. Memiş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde seçim otobüsünün taşlı saldırıya uğradığı dönem Erzurum Valisi olarak görev yapıyordu. Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Urfa Valisi Salih Ayhan ve Erzurum Valisi Veli Okay Memiş merkeze çekilen isimlerden oldu. 

Kararnamedeki atamalar şöyle:

  • Adana Valisi Süleyman Elban İzmir Valiliğine,
  • Malatya Valisi Hulusi Şahin Antalya Valiliğine,
  • Mardin Valisi Mahmut Demirtaş Bursa Valiliğine,
  • Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım Trabzon Valiliğine,
  • İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger Adana Valiliğine
  • Muğla Valisi Orhan Tavlı Samsun Valiliğine,
  • Samsun Valisi Zülkif Dağlı Çorum Valiliğine,
  • AFAD Başkanı Yunus Sezer Edirne Valiliğine,
  • Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Erzincan Valiliğine,
  • Antalya Valisi Ersin Yazıcı Malatya Valiliğine,
  • Hulusi Şahin Antalya Valiliğine,
  • Cevdet Atay Şırnak Valiliğine,
  • Yaşar Karadeniz Sakarya Valiliğine,
  • TBMM Genel Sekreteri Ali Kumbuzoğlu Aksaray Valiliği’ne atandı.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve Şırnak Valisi Osman Bilgin, Mülkiye Başmüfettişliğine atandı. İlker Gündüzöz, İnci Sezer Becel, Abdullah Ayaz, Salih Ayhan, Ali Arslantaş, Tuncay Sonel, Ali Fuat Atik, Mustafa Tutulmaz, Fuat Gürel, Oktay Çağatay, Kadir Ekinci, Hüseyin Öner, Kamuran Taşbilek ve Cüneyt Epcim “vali-mülkiye başmüfettişliği” görevine getirildi.

ATAMA YAPILAN İLLER

Vali ataması yapılan iller; Adana, Ağrı, Aksaray, Amasya, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, İzmir, Maraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Urfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon, Dersim, Yalova, Yozgat ve Zonguldak oldu.

Kaynak: Editör:
 
Etiketler: Adana, Valisi, Süleyman, Elban,, İzmir, Valisi, olarak, atandı,, ,
Haber Videosu
Yorumlar
Ulusal Gazeteler
Süper Lig
Takımlar
P
Av
M
B
G
O
1
Galatasaray
68
67
3
5
21
29
2
Fenerbahçe
66
66
1
9
19
29
3
Trabzonspor
64
56
3
7
19
29
4
Beşiktaş
55
53
6
7
16
29
5
Başakşehir
47
47
8
8
13
29
6
Göztepe
47
36
6
11
12
29
7
Samsunspor
39
34
8
12
9
29
8
Rizespor
36
39
11
9
9
29
9
Kocaelispor
35
24
12
8
9
29
10
Gaziantep FK
34
38
11
10
8
29
11
Konyaspor
34
36
11
10
8
29
12
Alanyaspor
33
35
8
15
6
29
13
Antalyaspor
28
30
15
7
7
29
14
Kasımpaşa
28
28
13
10
6
29
15
Gençlerbirliği
25
28
16
7
6
29
16
Kayserispor
23
21
14
11
4
29
17
Eyüpspor
22
20
17
7
5
29
18
Karagümrük
20
26
19
5
5
29
Arşiv
Modül 1

Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.

Haber Yazılımı
dini sohbetler sohbet cinsel sohbet omegle tv türk sohbet islami sohbet